Relaties

De Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ werkt nauw samen met de Gemeente Hoorn, de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond), de LEN (Ligue Europeenne de Natation) en een aantal plaatselijke organisaties.

De organisaties die in Hoorn de realisatie van het jaarlijkse zwemevenement mede mogelijk maken, zijn Zwemvereniging Hoorn (Z.V.Hoorn: wedstrijd), het Duikteam Platax, de kanovereniging Flevo, Sup School Enkhuizen en het Rode Kruis afdeling West-Friesland.

Binnen┬áde provincie Noord-Holland werkt de stichting nauw samen met de andere organisaties van open-waterwedstrijden: Oude Veer (Anna Paulowna), Het Y (Amsterdam – Gaasperplas), DES (Den Haag – Medemblik) en OEZA (Heemskerk – Amsterdam/Bosbaan).

In 2016 is voor de eerste maal in Hoorn het evenement Swim to Fight Cancer georganiseerd, als onderdeel van Ter Rede van Hoorn en de E.K. en W.J.K. Vanaf 2017 zal in de oneven jaren Swim to Fight Cancer een vast onderdeel zijn van het open-waterzwemevenement, dat onder de naam Hoorn City Swim onderdeel is van het Hoornse Waterweekeinde.

Ter Rede van Hoorn en Swim to Fight Cancer worden als Hoorn City Swim gesponsord door veel bedrijven en instellingen, met als hoofdsupporter het Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier. ZIe voor meer informatie de websites hoorn.swimtofightcancer.nl en www.hhnk.nl.