Relaties

De Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ werkt nauw samen met de Gemeente Hoorn, de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond), de LEN (Ligue Europeenne de Natation), het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en een aantal plaatselijke organisaties.

De organisaties die in Hoorn de realisatie van het jaarlijkse zwemevenement mede mogelijk maken, zijn Zwemvereniging Hoorn (Z.V.Hoorn: wedstrijd), de Kanovereniging Flevo, de Watersportvereniging Hoorn (W.S.V.H.: accommodatie), Reddingsbrigade Notwin en het Rode Kruis afdeling West-Friesland.

Binnen de Regio MidWest van de KNZB werkt de stichting nauw samen met de andere organisaties van open-waterwedstrijden: Oude Veer (Anna Paulowna), Het Y (Amsterdam – Gaasperplas), DES (Den Haag – Medemblik), OEZA (Heemskerk – Amsterdam/Bosbaan) en MerwedeKanaal (Vianen).

In 2016 is voor de eerste maal het evenement Swim to Fight Cancer in Hoorn georganiseerd. In 2017 is Swim to Fight Cancer opnieuw een onderdeel geweest van Ter Rede van Hoorn tijdens het Hoornse Waterweekeinde. Swim to Fight Cancer heeft in 2019 zelf haar evenement georganiseerd en zal dat waarschijnlijk in 2021 weer doen.