Presentatie van de nationale open-waterselectie van Marcel Wouda

Graag nodig ik je uit bij de presentatie van de nationale open-waterselectie van Marcel Wouda aanwezig te zijn. Vrijdag 18 september zullen Marcel Wouda en zijn zwemmers zich in Hoorn presenteren op de locatie bij WSV Hoorn. Dat gebeurt op de locatie voor de Europese Kampioenschappen Open Water Zwemmen in Hoorn van 10 tot 14 juli 2016.

Marcel Wouda en Joop Alberda zullen vroeg in Hoorn aankomen met hun zwemmers Ferry Weertman, Marcel Schouten en Pepijn Smits. Ferry won zilver in Kazan bij de W.K., en goud bij de E.K., Marcel won met zijn team goud en zilver, en Pepijn is de jongste open-waterbelofte van Nederland. Na de eerste presentatie en de voorbereiding zal de selectie tweemaal een uur trainen op de E.K. –baan in de Hoornse Buitenhaven. Vooraf, tussen de trainingen en na afloop ervan is er gelegenheid met de trainer/coach, de technisch directeur en de zwemmers te spreken.

Van de KNZB zal ook directeur SIZE (Stichting Internationale Zwem Evenementen), Paul van den Heuvel, aanwezig zijn. Namens de plaatselijke organisatie van de E.K. zullen voorzitter Hans Beenker van de stichting ‘Ter Rede van Hoorn’, en Danny van Soelen van Danny van Soelen Beheer BV aanwezig zijn. Natuurlijk zullen de plaatselijke, voormalige open-waterkampioenen Edith van Dijk en Hans van Goor niet ontbreken, en zijn Maarten van der Weijden en Bas Takken uitgenodigd. Ook de Gemeente Hoorn en de locale media zijn vertegenwoordigd, en een bevestiging van de komst van de NOS wordt nog verwacht.

Hoorn heeft al bewezen de open-water –zwemstad van Nederland te zijn, en zal dit in juli 2016 opnieuw bewijzen. Alle Europese topzwemmers zullen dan naar Hoorn komen voor de E.K. als voorbereiding op de Olympische Spelen van Brazilië, meteen aansluitend. Volgende week vrijdag zal de Nederlandse selectie zich presenteren: een moment voor pers en publiek om met de zwemmers in contact te komen.

Voor meer informatie: Hans Beenker, 06-20646700 of h.beenker@kpnmail.nl.