3 augustus 2013 toch LEN-CUP in Hoorn!

Len Cup 2013 Hoorn The Netherlands

De KNZB en de Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ hebben besloten het evenement in Hoorn te verplaatsen van 10 en 11 augustus naar 2 en 3 augustus.
Door het wegvallen van de E.K. en het niet kunnen organiseren van een LEN –cupwedstrijd op 10 augustus zou Hoorn de internationale status niet houden, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de subsidies. Zonder subsidies kan ‘Ter Rede van Hoorn’ niet georganiseerd worden, maar zonder internationaal onderdeel is ‘Ter Rede van Hoorn’ ook niet volledig.

Omdat op 3 augustus voorlopig een LEN –cupwedstrijd in Hoorn was geprogrammeerd, komt de Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ terug op haar besluit om op 10 en 11 augustus te organiseren. Het evenement wordt dus nu op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus georganiseerd, met de strijd om de LEN –cup (10 km) op zaterdag 3 augustus.

Een volledig programma zal binnenkort gepubliceerd worden, verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag de hele dag. De zondag hebben we buiten het programma gehouden: dan organiseert OEZA haar eerste wedstrijd op de Bosbaan, en deze wedstrijd willen we respecteren. Een extra voordeel is ook dat nu de Compri-zwemmarathon op zaterdag 10 augustus geen ‘concurrentie’ heeft van Hoorn.
Zo ontstaat een mooi lang sportweekeinde, waarin we open-waterzwemmend Nederland uitnodigen op vrijdag en zaterdag in Hoorn en op zondag in Amsterdam te zwemmen, met kampeerfaciliteiten voor twee nachten op de wedstrijdlocatie in Hoorn.