Zwemmen tegen kanker

Wat twee jaar geleden enkel een brutale droom was, zal deze zomer een serieuze poging worden. Wij (Jorrit Broertjes en Matthijs van Dam) gaan deze zomer (2013) het IJsselmeer oversteken, zwemmend!

Al jaren geleden werd ik (Jorrit) geïnspireerd door het verhaal dat de opa van Michiel Mulder (een gezamenlijke vriend) in het verleden het IJsselmeer had over gezwommen. Misschien was het wel mede daardoor dat ik sinds 2010 ben gaan zwemmen. Concrete plannen voor een oversteek had ik op dat moment nog niet. Ik (Matthijs) ben altijd al een waterrat geweest en ben in 2010 fanatieker gaan zwemmen doordat een lichte knieblessure hardlopen een tijd lang niet toeliet.

Sinds 2011 zijn wij steeds vaker samen gaan trainen, steeds fanatieker en steeds langere afstanden. Ook merkten we toen dat we beiden wel erg enthousiast werden over de zwemmarathon in het IJsselmeer. Reden genoeg dus om door te gaan met de trainingen.

In de zomer van 2012 hebben we voor het eerst overwogen de tocht te starten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we op dat moment niet genoeg trainingsarbeid verricht hadden om de oversteek al te wagen. Wel hebben we toen besloten om door te gaan trainen om in de zomer van 2013 de duik te wagen. Wekelijkse trainingen volgden en het aantal kilometers werd opgebouwd. Ter afsluiting van het seizoen zwommen we de 2 kilometer lange Bosbaan op en neer.

2013 zijn we gestart met een strak trainingsschema zodat we eind juli/ begin augustus de tocht van Medemblik naar Stavoren kunnen voltooien. Ook hebben we besloten te gaan Zwemmen Tegen Kanker. Op onze website kunt u lezen waarom we voor dit doel hebben gekozen. Wilt u zelf een donatie doen? Ga dan naar onze actiepagina van het NKI-AVL Fonds:https://actie.nki-avlfonds.nl/Zwemmen-Tegen-Kanker,het-IJsselmeer

Uiteraard is het nu aan ons om ons fysiek optimaal voor te gaan bereiden. Alle support is echter van harte welkom. Zonder steun zal het ons niet lukken. Doet u mee?!

Met sportieve groet,
Jorrit en Matthijs